Adresa
Aktivirali ste kodo za rezervacijo. "SI19NIK201".  Prikazane so posebne cene in popusti, katere smo pripravili za Vas. Sprememba kode za rezervacijo. TUKAJ
8
Dni

Likija s polpenzionom II 2019

 • Izberi datum odhoda:
  • Likija s polpenzionom II 2019 ,Lykia
   Dvoposteljna soba, Dvoposteljna soba, , Potovanje po programu

   01.10.2019 - 08.10.2019
   388,00 EUR Na osebo
 • Rezervacija
  • TURČIJA

   LIKIJA: Antalya, Myra, Efez, Pamukkale, Hierapolis

   Likija - področje izvira iz starega veka in se nahaja v današnji jugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnih civilizacij, so danes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Ob edinstvenih antičnih izkopaninah, Vas bodo vsekakor očarali še ugodna klima, gastronomija, kultura in naravne lepote. Ne zamudite največjih znamenitosti tega potovanja: Efez - edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjo in ohranjenostjo in kjer se v bližini nahaja hiša Device Marije; Pamukkale - kompleks naravnih bazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudi Kleopatra; Antalya - eno najlepših mest turške riviere in še veliko več...

   1. dan: let proti Antalyi
   Let s posebnim letalom (čarter let) iz Ljubljane proti Antalyi. Po pristanku Vas, na izhodu z letališča, pričaka Vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev v hotelu na območju Kemerja ali Beleka ter večerja.

   2. dan: Myra
   Zajtrk. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se Vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice, vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije. Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja, kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Med potjo boste imeli možnost, da se z ladjico zapeljete do potopljenega mesta v Kekovi (za plačilo). Nočitev in večerja na območju Mugle.

   3.dan: Likija
   Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi z večerjo.

   4. dan: Efez
   Zajtrk. Nato obiščemo antično mesto Efez, eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu. Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na Vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja... Popoldan prosto ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Večerja.

   5. dan: Pamukkale
   Zajtrk. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi Vašega hotela. Nočitev in večerja na območju Pamukkal.

   6. dan: Hierapolis – Antalya
   Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi z večerjo na območju Kemerja ali Beleka.

   7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
   Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokalčki, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnost nakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Večerja.

   8. dan: povratek domov
   Zajtrk. V skladu s časom čarter leta, Vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste poleteli proti Ljubljani.


   POMEMBNO:
   Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.
   Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


   ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

   *********************************************************************************************
   Efez: V starem veku je bil Efez eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji. Tam se nahaja eno izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidin tempelj. Efez se danes smatra za enega največjih arheoloških najdišč na svetu in je ena najbolj znanih znamenitosti Turčije.

   Zdravilišče Pamukkale: Pamukkale, imenovane tudi bombažni grad, so poznane po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Te formacije so se razvijale stoletja s pomočjo termalnih vod z vsebovanim apnencem. V zdravilnih učinkih teh voda so uživali že stari Rimljani. Danes so Pamukkale del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija ter tudi zdravilišče.

   Antično mesto Hierapolis se razprostira nad sanjskimi apnenčastimi terasami. Najbolj je poznan po dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, rimskih termah, ostankih Apolonovega templja in mestnih vratih.

   Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.


    

    

    

   Celziusova knjižnica v Efezu

    


   Pamukkale   Antalya


    


  Rezervacija
 • Rezervacija
  •  

   Cena vključuje:
   - letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Ljubljana s pristojbinami
   - 7 x nočitev v hotelih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi
   - 7 x polpenzion (zajtrk + večerja)
   - prevoze po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
   - slovensko spremstvo in lokalni vodnik
   - organizacijo potovanja

   Cena ne vključuje:

   - celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
   - doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
   - turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
   - dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
   - napitnine za lokalne vodnike in šoferje
   - stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


   Doplačila v agenciji:
   Celosten paket zavarovanja potovanja 32,-EUR na osebo
   - Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
   - Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
   - Zavarovanje prtljage
   Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 35,-EUR na vozilo
   , na teden

   • Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
   - Doplačilo za enoposteljno sobo: 110,-EUR


   Možna doplačila vodniku na poti:
   Kekova cca 45€ na osebo (min. 10 oseb) - 2. dan, vožnja z ladjico po dolini reke Dalyan z vključenim kosilom cca 39€ na osebo (min. 10 oseb) - 3. dan,  vasica Sirince in hiša Device Marije z vključenim kosilom cca 55€ na osebo (min. 10 oseb) - 4. dan, akvarij cca 30€ na osebo (min. 10 oseb) - 7. dan, hamam (turška kopel) cca 35€ na osebo (min. 10 oseb).

    

   Dokumenti potrebni za potovanje:
   Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.

   Opomba
   Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

   Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
   V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

   Minimalno število potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.

   Splošne pogoje najdete tukaj.  Rezervacija
 • Rezervacija
  • Informacije o državi: Turčija


   Turčija svojim gostom nudi veliko več kot le sonce, plaže in morje. V Turčiji najdemo osupljive naravne lepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivne stavbe. Z agencijo NIKAL doživite vznemirljiva potovanja z mešanico 1001 noči in sedanjosti. Ljubeznivost in gostoljubnost sta v Turčiji zelo pomembni. Prav tako zmerne cene omogočajo ugoden dopust z vsem udobjem in zelo dobro opremljenimi hoteli. Prepričajte se sami v čarobnost te turistične destinacije – Turčije.

   Značilnosti Turčije
   Površina: 814.578 km²
   Prebivalstvo: 74.724.300
   Gostota naseljenosti: 91 prebivalcev/km²
   Glavno mesto: Ankara
   Največja mesta: Istanbul, Ankara, Izmir, Adana in Antalya
   Uradni jezik: Turški
   Valuta: Turška Lira
   Časovni pas: CET +1
   Klicna številka: +90
   Električna napetost: 220 V/50 Hertzev, izmenični tok

   Geografske značilnosti
   Turčija se geografsko razprostira na dveh celinah in tako tvori prehod med Evropo in Azijo. Anatolija zavzema približno 97% površine Turčije (790 955 km²), medtem ko vzhodna Trakija, evropski del, zavzema približno 3% površine dežele (23.623 km²). Turška obala je dolga 7.200 km ter leži ob Egejskem morju na zahodu, Mediteranskem morju na jugu in Črnem morju na severu.

   Podnebje
   Turčija sega v več podnebnih pasov. Poletja so vroča in zime v glavnem blage. Mediteransko podnebje je poleti najbolj primerno za uživanje na turških plažah ter kopanje, medtem ko sta pomlad in jesen idealni za krožna potovanja po Turčiji.

   Potovalni dokumenti

   Državljani Republike Slovenije za vstop v Turčijo vize ne potrebujejo. Po turških zakonih, mora Vaš potni list na dan povratka veljati še vsaj 6 mesecev.

   Način plačevanja
   Domača valuta je Turška Lira (1 turska lira = 100 Kurus).
   Drugi načini plačila: kreditne kartice, evropski potovalni čeki

   Državni prazniki
   1. januar Novo leto
   23. april Dan suverenosti in otrok
   19. maj Dan spomina na Atatürka, dan mladih in športa
   30. avgust Dan zmage
   28. / 29. oktober dan republike (29. oktober je državni praznik)

   Verski prazniki se ravnajo po islamskem Luninem koledarju in tako nimajo točno določenega datuma. Ti prazniki so: Ramadan / Ramazan ter Praznik žrtvovanja / Kurban Bayram. Za razliko od drugih islamskih dežel, kjer je dela prost dan petek, je v Turčiji dela prost dan nedelja.

   Hrana in pijača

   Kot tudi v drugih mediteranskih deželah, je turška kuhinja zelo zdrava, sveža in okusna. Glavne sestavine v turški prehrani so meso (jagnjetina, perutnina, teletina) in zelenjava (npr. fižol, paprika, čebula, česen, krompir idr.), za prilogo pa postrežejo riž ali žitarice. Pomemben del turške kuhinje so tudi ribe in morski sadeži.


  Rezervacija
 • Rezervacija
  • PREDVIDENI HOTELI MED POTOVANJEM PO LIKIJI:

    ANTALYA/KEMER – Hotel Karmir Resort & Spa 5* ali podobni
    
   Lokacija: Turčija / Kemer – Göynük
   Lega: hotel se nahaja v kraju Göynük. Od Antalye je oddaljen 30 km ter samo 9 km od mesta Kemer. Mednarodno letališča Antalya je oddaljeno 40 km.
   Splošne informacije: hotel Karmir Resort & Spa se razprostira na 18.000 m2 in je od lastne plaže oddaljen samo 90 m. Gostom je na voljo 268 sob.
   Namestitev: standardne sobe z balkonom, mini barom, TV/SAT, klimatsko napravo in sefom. V kopalnici je prha, sušilec za lase ter brezplačne toaletne potrebščine.
   Ponudba: notranji in zunanji bazen, bogata ponudba v spa centru s turško kopeljo, savno, terapevtskimi masažami in tretmaji. Hotel nudi velik izbor turške in mednarodne hrane ter pijače v večih restavracijah (glavna samopostrežna restavracija, á la carte restavracije) ter barih (snack bar, Night club, vitaminski bar, otroški bar).
   Storitev: samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerja (za doplačilo)
   Internet: brezplačen brezžični internet je dostopen na vseh javnih površinah.
   Aktivnosti: namizni tenis, pikado , biljard, vodni športi.
   Opomba: določene aktivnosti in ponudba so na voljo samo v sezoni.
   Spletna stran: http://www.karmirhotel.com/tr/

    
    Okolica MUGLE: Hotel Dalaman Airport 4* ali podobni
    
   Lokacija: hotel je od mednarodnega letališča Dalaman oddaljen 4 km.
   Lega: Turčija / Dalaman - Muğla
   Namestitev: standardne sobe, klimatizirane, kopalnica (kad ali prha, sušilec za lase), telefon, SAT TV, mini bar (za doplačilo), balkon.
   Storitev: samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerja (za doplačilo)
   Ponudba: v hoteli je 174 sob, otroško igrišče, fitnes center, spa center s savnami, jacuzzi, zunanji in notranji bazen, frizerski salon.
   Aktivnosti: savna, fitnes, igralnica, spa in wellness center, masaže, otroško igrišče, biljard, namizni tenis, zunanja masažna kad, turška / parna kopel, notranji bazen, zunanji bazen (v sezoni).
   Opomba: določene aktivnosti in ponudba so na voljo samo v sezoni.
   Spletna stran: http://www.dalamanairportlykiaresorthotel.com/index_eng.aspx

    
    KUSADASI: Hotel Tusan Beach Resort 5* ali podobni
    
   Lokacija: Turčija / Kuşadasi
   Lega: nahaja se direktno ob peščeni plaži, katera je prejela modro zastavo za kakovost. Od mesta Kuşadasi je oddaljen približno 7 km, od Efeza 10 km in mesta Selçuk 15 km.
   Opis: hotel ima skupaj 377 sob in je bil prenovljen leta 2013. Svojim gostom nudi recepcijo, restavracijo, à la carte restavraciji, več barov, kavarno, brezžični internet, internetni kotiček, trgovinice, kino dvorano, zunanji bazen, notranji bazen, fitnes, wellness.
   Namestitev: klimatizirane sobe, kopalnica, sušilec za lase, SAT TV, telefon, mini bar, sef, balkon.
   Storitev: samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerja (za doplačilo)
   Šport in zabava: zunanji bazen in notranji bazen, fitnes, tenis, odbojka, badminton, wellness storitve idr.
   Opomba: določene aktivnosti in ponudba so na voljo samo v sezoni. Nekatere aktivnosti in ponudbe so za doplačilo.
   Spletna stran: http://www.tusan.com.tr/

    
    PAMUKKALE: Hotel Tripolis 4* ali podobni
    
   Lokacija: Turčija / Pamukkale
   Lega: hotel leži ob vznožju belih teras in je od Pamukkal oddaljen 1,2 km.
   Opis: hotel nudi gostom recepcijo, vrt, zunanji in notranji bazen, spa & wellness center, restavracijo, bar, nočni klub.
   Namestitev: sobe so opremljene s kopalnico, sušilcem za lase, SAT TV, sefom, klimatsko napravo.
   Šport in zabava: zunanji in notranji bazen, spa in wellness center, nočni klub.
   Opomba: določene aktivnosti in ponudba so na voljo samo v sezoni. Nekatere aktivnosti in ponudbe so za doplačilo.
   Spletna stran: http://www.tripolishotel.com/index?mn=1&lng=eng

    

  Rezervacija
 • Rezervacija
  •  

    

 • Rezervacija 
Zadovoljstvo potnikov
" Zelo dobro "
zanesljivost | prijaznost | usposobljenost

Raziskava Nikal d.o.o.
Skupna ocena: 4,51
Za Vas smo preverili!
 • + zanesljivost
 • + prijaznost
 • + usposobljenost
 • + zadovoljstvo potnikov
 • ----------------------------
  = Skupna ocena: 4,51

 • Zaupajte nam tudi Vi!
Delovni čas
 • Za vsa vprašanja in informacije pokličite
 • na brezplačno telefonsko številko od
 • ponedeljka do petka med 8:00 in 20:00
 • uro ter v soboto med 8:00 in 14:00 uro!
 •  
 •   080 72 57
 •  
 • Veselimo se Vašega klica!
Kontaktni podatki
 • NIKAL  d.o.o.
  Zagrebška c. 40A
  2000 Maribor

  Tel.: 02 330 03 90
  E-Mail: info@nikal.si
 • Delovni čas poslovalnice
  pon.-pet. 8:00-16:00.